Care este cauza de la Swimathon 12?
Dotarea cu aparatură modernă a Secției Clinice de Oftalmologie Pediatrică de la Spitalul Județean de Urgență Cluj, unde ajung pacienți din toată Transilvania. De ce este nevoie de aceste aparate? Pentru ca niciun copil să nu mai fie trimis în străinătate pentru tratament.
De câți bani este nevoie și pentru ce anume?
Împreună cu doctor Iulia Nemeș, care a apelat la Fundația Comunitară Cluj cu această cauză, am stabilit trei praguri de finanțări, în funcție de urgență. Noi suntem hotărâți să rămânem alături de Clinica de Oftalmologie Pediatrică până la îndeplinirea întregului obiectiv, chiar dacă acest lucru se va întâmpla în pași mai mici. Aparat cu aparat vom reuși să dotăm Clinica!
NECESAR DE BAZĂ – aproximativ 17.000 de euro
Combina oftalmologica 5800 de euro IS-1D, Instrument stand – Topcon
Biomicroscop digital 6300 euro
Rama de proba copii 300 euro
Tonometru portabil 3000 de euro
Testul Lang 1500 de euro
Prin achiziția acestor aparate se va putea face un consult complet oricărui copil, în vederea depistării unor afecțiuni precum cataracta, sindrom de ochi uscat, conjunctivita, blefarita, inflamația diferitelor straturi oculare. Totodată, se vor putea face toate investigațiile necesare pentru depistarea glaucomului congenital fără necesitatea utilizării analgosedării sau anesteziei generale.
NECESAR INTERMEDIAR – aproximativ 20.000 de euro
Necesar de bază +
Biomicroscop portabil 3000 de euro
Biomicroscopul portabil permite examinarea la pat a copiilor care au fost operați și nu se pot deplasa, sau a copiilor cu handicap motor, fără necesitatea analgosedarii sau anesteziei generale. Biomicroscopul permite și realizarea consultului complet la bebeluși sau copii care nu au răbdare să colaboreze cu medicul în timpul examinării.
NECESAR COMPLET – aproximativ 101.500 de euro
Necesar intermediar +
Sinoptofor 3500 euro
Topograf cornean 5000 euro
Ecograf portabil 20000 euro
Plusoptix portabil 3000
OCT portabil 50.000 euro
Sinoptoforul este util la realizarea exercițiilor pleoiptice în cazul pacienților cu deviații oculare; Topograful cornean este util în depistarea Keratoconusului – o boala oculară degenerativă, bilaterală, progresivă, care duce la subțierea și deformarea corneei, cu afectarea severă a vederii; Ecograful portabil este util pentru depistarea patologiilor de pol posterior, tumorilor intraoculare, dezlipirilor de retina , traumatismelor oculare; Plusoptixul portabil 3000 este util la depistarea viciilor de refracție, iar OCT-ul este esențial pentru depistarea bolilor retiniene genetice și în diagnosticul edemului macular.