Mapa organizației
La căderea comunismului, voluntarii de la Serviciul de Ajutor Maltez din Germania au sosit cu ajutoare în Cluj, unde au fost întâmpinați de un grup de voluntari entuziasmați. Cei din Germania, impresionați de dăruirea voluntarilor români, în 1991 i-au ajutat în demersurile lor astfel înființându-se Asociația Serviciul de Ajutor Maltez în România. Asociația de atunci funcționează pe principiul Ordinului Suveran al Cavalerilor de Malta: Păstrarea credinței și ajutorarea nevoiașilor. În 30 de ani Asociația Serviciul de Ajutor Maltez în România a devenit o organizație națională, având filiale și sucursale în 17 locații. programele noastre se derulează cu sprijinul voluntarilor și a personalului de specialitate. Voluntarii au rol cheie în viaţa organizaţiei: ei reprezintă 95% din membrii acesteia şi prin dedicarea, energia şi devotamentul lor consecvent duc mai departe misiunea Serviciului de Ajutor Maltez în România. Programele oferite sunt destinate copiilor, persoanelor cu dizabilități, persoanelor vârstnice, persoanelor care provin din medii defavorizate. Oferim sprijin și suport persoanelor care au suferit în urma calamităților naturale.
Activitățile și proiectele principale
1. Grădinița Specială Malteză: oferă servicii pentru copii cu dizabilități. Activitățile au ca scop dezvoltarea abilităților și a deprinderilor de a trăi independent, creșterea șanselor de recuperare și integrare în comunitate pentru a preveni izolarea și marginalizarea socială.
2. Centrul Comunitar – Sucursala Cluj:prin intermediul activității sale scopul programului este să crească calitatea vieții a beneficiarilor, să reunească persoane cu dizabilități, persoane vârstnice, aparținători ai persoanelor cu dizabilități, persoane care din diverse motive sunt considerate ca fiind vulnerabile
– Program destinat persoanelor adulte cu dizabilități: proiectul nostru propune, ca în munca noastră cu persoane adulte cu dizabilități să oferim asistență pe partea de integrare, socializare, petrecere a timpului liber, creșterea autonomiei și a calității vieții dar intoducem și elementul de recuperare fizică printr-un program de kinetoterapie individuală.
– Grup religios/spiritual oferit persoanelor vârstnice: Scopul programului este de a veni în întâmpinarea nevoilor spirituale și materiale ale vârstnicilor, redându – le demnitatea și bucuria de viață. Este un proiect complex, adresată atât beneficiarilor cât şi voluntarilor vârstnici.Obiectivele programului sunt: revitalizarea sentimentului de apartenență în cadrul comunității – prin frecventarea serviciilor religioase si facilitarea accesului la consiliere; a găsi împreună soluții la problemele cu care se confruntă fiecare; oferirea ajutorului material ocazional, implicarea persoanelor vârstnice, a voluntarilor cu condiție fizica acceptabilă în activitățile sucursalei
– O altă grupă de vârstnici cărora le oferim sprijin și suport sunt acele persoane singure, care, din cauza vârstei înaintate au nevoie de sprijin și suport în realizarea activităților din viața de zi cu zi. Acest program se desfășoară cu implicarea voluntarilor.
– Programul „Masa pe Roți”: este un proiect complex care deservește mai multe nevoi. Pe lângă asigurarea unei hrane calde zilnice de luni până vineri, acest serviciu social oferă: servicii de asistare socială şi acţiuni ce reduc sentimentul de singurătate şi izolare socială prin vizitarea regulată a vârstnicului.
Obiectivul financiar Swimathon 11 #ONG Help!
15.000 LEI
Date persoană de contact
Andrásy Paula Ana
0770 384 986
andrasy.paula@maltez.ro
Ambasadori
Neînotători
Nume | Prenume | Numele echipei | Obiectivul de ture bazin | Motivaţia de a susţine echipa |
---|