Swimathon este o platformă de atragere de fonduri pentru proiecte din comunitatea locală. Este un mecanism construit în jurul unui eveniment de înot, prin care comunitatea se întâlnește, interacționează și se implică să strângă fonduri pentru proiectele pe care le consideră relevante. Anul acesta, în mod excepțional, le dăm și celor care nu știu să înoate, posibilitatea de a face bine. Chiar dacă nu ne putem întâlni la bazin, ca în anii precedenți, tot putem să ajungem împreună la mal! Așa că organizăm un swimathon pentru… neînotători!
În această ediție declarăm valid orice tip de mișcare: gimastică, alergare, ciclism, drumeție, dans și… orice ne trece prin cap.
Nu mai putem înota pe 23 octombrie, dar putem face oricând mișcare în perioada 1 – 23 octombrie inclusiv, în orice zi și la orice oră.
Nu ne mai putem vedea la bazin, dar putem face oriunde mișcare! În scara blocului, în parcul de copii, la sală, în parc, la pădure!
Tot pentru prima dată, venim cu o provocare majoră: adunăm bani NU pentru proiectele ONG-urilor, ci pentru ca ONG-urile să-și susțină activitatea. Deoarece știm că, în lipsa acestor fonduri, niciunul dintre proiectele lor nu ar putea fi implementat. În acest fel testăm generozitatea donatorului clujean, de la care așteptăm să înțeleagă nu doar rolul ONG-urilor, ci și modul lor de funcționare.
Cine participă la Swimathon 11 #ONG Help!
- În acest an, neînotătorii-fundraiseri preiau locul înotătorilor (numiți în continuare „neînotătorF”) care pot să atragă fonduri pentru o anume organizație prin orice tip de mișcare ales de ei, în perioada 1 – 23 octombrie, iar provocarea lor va fi să își mobilizeze prietenii din social media să se alăture cauzei, fie prin mișcare, fie printr-o simplă donație.
- Pe lângă înotători, în procesul de strângere de fonduri, sunt implicați și ambasadorii-fundraiseri (numiți în continuare „ambasadoriF”). Fără să înoate, aceștia fac legătura între organizație și clujenii care nu reușesc să vină la bazin, ca să contribuie direct la strângerea de fonduri.
Fondurile strânse vor fi direcționate de Fundația Comunitară Cluj către organizațiile participante, pe baza unui contract de finanțare nerambursabilă. Finanțările vor fi acordate după încheierea procesului de strângere de fonduri, calendarul final fiind agreat cu fiecare organizație în parte.
Vestea bună este că anul acesta dublăm donațiile care depășesc suma 15.000 de lei! Cum se întâmplă lucrurile: să luăm o organizație care reușește să adune din donații și/sau sponsorizări 15.000 de lei. Din această sumă se scade procentul de 10% pentru organizarea evenimentului. Rezultă 13.500 lei, pe care Fundația Comunitară Cluj îi dublează, astfel că ONG-ul primește în final, 27.000 lei.